Zoeken

Marokkaanse gearresteerd voor achterlaten zoon in Spanje

2 januari 2022 - 12:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Agenten van de Nationale Politie hebben in het Spaanse Granada twee personen met de Marokkaanse nationaliteit gearresteerd wegens illegale immigratie en het in de steek laten van een minderjarige.

Een van hen is de moeder van een 14-jarige Marokkaan die door de andere arrestant in 2018 was overgedragen aan het provinciale politiebureau van Granada. De jongen stond onder de hoede van de kinderbescherming van de Raad van Andalusië. Hij verliet Marokko met zijn moeder, die naar verluidt bevriend was met de andere arrestant. Ze hadden afgesproken dat hij de jongen naar het politiebureau zou brengen "onder het valse voorwendsel dat hij op straat was gevonden", aldus Diario Jaen.

Lees ook: Twaalfjarige Marokkaan door familie achtergelaten in Spanje

De Spaanse politie ontdekte dat er twee oudere broers van de minderjarige studeerden aan universiteiten in Duitsland en Frankrijk. Zij bezochten hun broer regelmatig, vooral tijdens vakanties en feestdagen.

Lees ook: Marokkaans meisje achtergelaten in Melilla

De moeder werd gearresteerd toen zij onlangs in gezelschap van haar dochter de minderjarige in Granada ging bezoeken. De man die het kind naar het politiebureau had gebracht werd ook gearresteerd. De twee verdachten zijn overgedragen aan het gerecht.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team