Zoeken

Khadija met huisuitzetting bedreigd door gedrag zoon in Molenbeek (video)

13 juli 2022 - 17:40 - Marokkanen in het buitenland

©

Khadija Chaou, een alleenstaande moeder van Marokkaanse afkomst met vier jonge kinderen, wordt al een aantal maanden bedreigd met een uithuiszetting in het Belgische Molenbeek. Zij hoopt dat de Brusselse rechtbank van eerste aanleg haar in het gelijk zal stellen.

Uiterlijk op 19 juli moet Khadija Chaou, een alleenstaande moeder van Marokkaanse afkomst, met haar vier kinderen de sociale woning verlaten waar ze al jaren woont in Sint-Jans-Molenbeek. Ze wordt door ’Le Logement Molenbeekois’ met uitzetting bedreigd. De huisvestingsautoriteit is van oordeel dat het gedrag van één van haar zonen ongepast is en vindt dat het gezin niet langer in het gebouw mag wonen.

Lees ook: Marokkaanse gezinnen dakloos in Spanje

De moeder zegt dat de situatie ondraaglijk is. "Ik had niet gedacht dat de uitzetting echt door zou gaan, dat de huisvestingsautoriteit zo ver kon gaan in haar beslissing. Ik weet het niet. Ik ben in de war. We duimen," zegt ze aan BX1.

Helaas werd de uitwijzing in januari jongstleden door een vrederechter bevestigd, maar Khadija Chaou laat zich niet ontmoedigen. Ze stapte naar de rechtbank van eerste aanleg in Brussel, met de vraag om de beslissing ongedaan te maken. Volgens Melvin Ouédraogo, één van haar advocaten, is er een goede kans dat de beslissing van de rechtbank in het voordeel van haar cliënte zal zijn. "Khadija Chaou heeft recht op een dak boven haar hoofd, recht op waardigheid, en ik vind niet dat ze op deze manier met uitzetting bedreigd had moeten worden".

Lees ook: Molenbeek: Marokkaan hoofd van huisvestingsraad

Het gezin kreeg een alternatieve woning aangeboden van Le Logement Molenbeekois, maar ze zijn van mening dat de woning in een gevaarlijke buurt ligt. Ze worden in hun strijd gesteund door de huurdersbond. Volgens de voorzitter van de Brusselse huurdersbond, José Garcia, is er iets verdachts aan de hand in deze zaak. "De huisbaas heeft een vertrouwelijk document in handen waarin staat dat de uitzetting van dit gezin een voorbeeld moet zijn. Het is alsof ze kwaad willen doen zonder rekening te houden met de rechten van dit gezin. Een rechterlijke beslissing wordt deze week verwacht".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team