Zoeken

Zorgwekkende verdwijning Marokkaan in Frankrijk

31 augustus 2023 - 13:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Na een avondje uit met vrienden op 18 augustus in het Franse Bordeaux, heeft Mourad Lasri, een 43-jarige Marokkaan die onlangs uit de gevangenis is vrijgelaten, geen teken van leven meer gegeven. Zijn familie is zeer bezorgd en mobiliseert zich om hem te vinden. Ook de politie is ingeschakeld.

Mourad Lasri werd voor het laatst gezien in de wijk Bacalan in Bordeaux, waar hij de avond doorbracht met vrienden. "Hij was met vrienden, heel rustig, ze hingen samen rond", vertelt een familielid. Rond 22:30 uur vertelde hij aan zijn vrienden dat hij even iets moest gaan halen en wordt sindsdien vermist, volgens Sud Ouest. Zijn familie is erg ongerust. "Hij liet zijn step achter op de avond van zijn verdwijning, er is niets veranderd in zijn huis. Zijn paspoort ligt nog steeds thuis, hij is niet impulsief naar Marokko vertrokken om zijn ouders te zien, die natuurlijk ook erg ongerust zijn."

Lees ook: Marokkaan die 24 uur vermist was dood aangetroffen in Spanje

"Hij was niet depressief," verzekert zijn schoonzus. "En hij was er elke dag voor zijn dochters, ook al was hij gescheiden van hun moeder met wie hij nog steeds een goede band had. Alleen al voor hen zou hij niet uit zichzelf zijn vertrokken." Zijn familie komt in actie om hem te vinden. "We hebben overal gezocht, op het platteland, in het bos, langs de Garonne", vertelt een ander familielid. "Zijn vrienden hebben hun best gedaan om mee te zoeken, maar het gebied is enorm. We zijn na tien dagen uitgeput." Sommige familieleden hebben een "slecht voorgevoel" en vrezen nu het ergste.

Lees ook: Bejaarde Marokkaan vermist in Mekka

De verdwijning van Mourad werd op 22 augustus gemeld bij de politie van Bordeaux door de moeder van zijn dochters, van wie hij gescheiden is. Na het analyseren van telefoongegevens en bankrekeningen, hebben de onderzoekers getuigen en buurtbewoners ondervraagd. Tot nu toe hebben deze acties het onderzoek niet verder geholpen. Mourad was bekend bij de justitie. Hij was onlangs vrijgelaten uit de gevangenis na een veroordeling voor drugshandel.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team