Zoeken

Marokkaan kritiek na gewapende aanval in Marbella

27 oktober 2022 - 13:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een 21-jarige man van Marokkaanse afkomst is op brute wijze aangevallen in een recreatiegebied in Calahonda bij Marbella, in het zuiden van Spanje. Hij werd in kritieke toestand opgenomen op de intensive care van het Algemeen Ziekenhuis van Malaga.

"Ik hoorde drie schoten, draaide me om en zag een man schieten op een andere man in de containerzone," vertelde een getuige die als ober werkt in een naburig restaurant aan ABC. De gewonde man werd in kritieke toestand naar de intensive care van het Algemeen Ziekenhuis van Malaga gebracht. Volgens de ober schoot een jong stel dat in het restaurant waar hij werkt aan het eten was, te hulp. "De vrouw is verpleegster en vroeg om handdoeken om de wonden van het slachtoffer te verzorgen," vertelt de ober die anoniem wil blijven.

Lees ook: Marokkaanse Nederlander opent vuur in nachtclub in Marbella (video)

Volgens hem "parkeerde de aanvaller zijn motor aan de kant van de weg, stapte af zonder zijn helm af te zetten" en schoot het slachtoffer neer met een pistool. "Het duurde tien seconden. Alles ging heel snel. Daarna vertrok hij op zijn motor richting Fuengirola." Hij stelt dat ook kogelgaten werden gevonden in een BMW en een Volkswagen die in de buurt geparkeerd stonden. De hulpdiensten waren snel ter plaatse en verleenden het slachtoffer de eerste medische hulp. Hij werd vervolgens per ambulance naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis aan de Costa del Sol in Marbella gebracht.

Lees ook: Onderzoek naar dood Marokkaan in Marbella

Na een eerste operatie werd het slachtoffer naar het Algemeen Ziekenhuis van Málaga overgebracht, waar hij verschillende operaties onderging om de kogels te verwijderen. "Hij zou verlamd kunnen zijn," melden bronnen van de Guardia Civil. De onderzoekers gaan uit van een wraakactie. Het slachtoffer is bij de politie bekend voor zijn betrokkenheid bij verschillende conflicten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team