Zoeken

Verdachte dood van drie patiënten in ziekenhuis Essaouira

7 maart 2023 - 17:00 - Marokko

©

Drie patiënten zijn overleden door verstikking als gevolg van een zuurstofgebrek, nadat ze waren opgenomen op de intensive care van een ziekenhuis in Essaouira. Er werd een onderzoek ingesteld om de zaak op te helderen.

Twee vrouwen en een man, die sinds een paar dagen op de intensive care van het Sidi Mohammed Ben Abdellah ziekenhuis waren opgenomen, stierven aan een zuurstoftekort, meldt Assabah. Volgens ziekenhuismedewerkers gaat het om een natuurlijke dood, maar het Openbaar Ministerie is hier niet door overtuigd. Daarom gaf justitie de opdracht voor een autopsie. De overhandiging van de lichamen aan de familieleden van de drie overleden patiënten werd ook opgeschort, om de werkelijke oorzaken van hun dood vast te stellen.

Lees ook: Meisje in coma na medische fout in M’Diq

Een dag voor de tragedie had het hoofd van de afdeling intensieve zorgen ’s nachts de hoofdarts gebeld om uit te leggen dat haar afdeling kampte met een zuurstoftekort. "Beide managers probeerden contact op te nemen met de econoom van het ziekenhuis om met spoed in te grijpen om de situatie op te lossen, maar dat lukte niet", aldus dezelfde bronnen. Na ontvangst van een rapport over de drie sterfgevallen kan de directie van het ziekenhuis een intern onderzoek instellen.

Lees ook: Marokko: zes mensen dood door zuurstofgebrek in ziekenhuis

Naast de reanimatieafdeling van het Sidi Mohammed Ben Abdellah ziekenhuis, zou ook de intensive care afdeling met dezelfde problemen kampen. Ook daar is al meer dan acht maanden een tekort aan medische zuurstof.

Bladna.nl