Zoeken

Marokkaanse Nederlander opent vuur in nachtclub in Marbella (video)

20 juli 2022 - 09:00 - Wereld

©

Een Marokkaanse Nederlander opende in de nacht van zondag op maandag het vuur in een nachtclub in het Spaanse Marbella (Malaga), na zelf tijdens een gevecht herhaaldelijk met een mes te zijn gestoken. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en vervolgens in hechtenis genomen. Het wapen is niet gevonden.

Er vielen geen doden, maar vier mensen moesten met schotwonden naar het ziekenhuis overgebracht worden. Het incident vond plaats in de nacht van maandag, toen een ruzie tussen twee groepen uitliep op een schietpartij in de nachtclub. De vermeende dader van de schietpartij is een Nederlander van Marokkaanse afkomst, vertellen bronnen dicht bij de zaak aan El Confidencial. Hij liep tijdens het gevecht ernstige steekwonden op in zijn gezicht, nek en rug en schoot daarna minstens vier keer met een vuurwapen.

Lees ook: Lid Mocro Maffia door Spanje aan Nederland uitgeleverd (video)

In paniek begonnen de klanten van de nachtclub rond te rennen, waardoor de Marokkaan en één van zijn vrienden het pand konden verlaten. Op hun vlucht raakten ze een ambulance met daarin een dronken jongeman. Ze dwongen de ambulanciers om hen naar het dichtstbijzijnde ziekenhuis te brengen. Nadat ze in een ziekenhuis aan de Costa del Sol werden opgenomen, waarschuwde het ziekenhuis de veiligheidsdiensten over de aanwezigheid van een 40-jarige man die ernstig gewond was.

De nationale politie kwam ter plekke om de vermeende betrokkenheid van de patiënt bij de schietpartij te verifiëren. Zijn 26-jarige medeplichtige werd ook aangehouden. De politie heeft het gebruikte wapen nog niet gevonden. Huiszoekingen in de nachtclub, die een aantal dagen gesloten zal blijven voor het onderzoek, leverden niets op.

Lees ook: Leden Mocro-maffia gearresteerd in Spanje

Twee van de vijf mensen die bij de schietpartij gewond raakten, werden in een ernstige toestand opgenomen op de intensive care-afdeling. Het betreft een 32-jarige vrouw met een buikwond en een Ier met een borstwond. De andere slachtoffers werden verzorgd en zijn inmiddels terug thuis. De burgemeester van Marbella, Félix Romero, heeft dit nieuwe geval van geweld en onveiligheid veroordeeld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team