Zoeken

Nieuw leven, nieuw hart: Marokkaan bedankt Ierland na transplantatie

12 december 2023 - 10:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Een Marokkaanse man die in Passage West, een havenstad in het Ierse graafschap Cork, woont, heeft na een succesvolle harttransplantatie zijn dank uitgesproken aan heel Ierland voor de steun die hij en zijn familie hebben ontvangen tijdens zijn ziekenhuisopname.

Adam Mohamed Lafdil, een medewerker van de luchthaven van Cork, sprak met CorkBeo over zijn ervaring. "Ik dacht dat ik ging sterven. Elke nacht nam ik afscheid van mijn kinderen en mijn partner, voor het geval ik niet zou ontwaken." De 36-jarige Lafdil werd in juni ernstig ziek opgenomen in het Cork University Hospital (CUH). Na een terugval in september werd hij overgebracht naar een ziekenhuis in Dublin, waar hij wekenlang bleef, ver van zijn thuis in Passage West, waar zijn vrouw Niamhmarie Murphy en hun drie kinderen wonen.

Lees ook: Marokko: man gered dankzij radio-oproep (foto’s)

Lafdil beschrijft het zware proces van wachten op een donorhart. "Ik werd op vrijdag (27 oktober) op de wachtlijst geplaatst en kreeg maandag mijn eerste oproep over een transplantatie. Ik was opgewonden en bereidde me voor, maar het hart bleek geen match. Ik had geen hoop meer en was bang om in slaap te vallen." Maar op zaterdag 11 november veranderde alles. Een chirurg kwam zijn kamer binnen en deelde hem mee dat ze een hart voor hem hadden gevonden. In paniek belde Lafdil zijn vrouw voor steun.

De volgende ochtend werd Lafdil om 7 uur naar de operatiekamer gebracht. Uit angst niet te overleven, drukte hij zijn laatste wensen uit aan de artsen. "Ik vroeg om in Ierland begraven te worden als er iets mis zou gaan. Ik kom uit Marokko, maar mijn leven is hier." Gelukkig was de operatie succesvol en ontwaakte Lafdil zes dagen later op de intensive care, waar zijn vrouw op hem wachtte.

Lees ook: Zieke peuter Ayoub kan dankzij gulle gevers naar Marokko

Toen de gezondheid van Lafdil verslechterde, startten de inwoners van Passage West een crowdfunding die landelijke steun kreeg. Er werd meer dan 5500 euro opgehaald om zijn familie te helpen. De Marokkaan en zijn familie zijn enorm dankbaar voor de hulp. "Ik wil iedereen die heeft gedoneerd hartelijk bedanken. Het was een grote steun om te weten dat het geld er was terwijl ik in het ziekenhuis lag. Bedankt aan heel Ierland. Ik hou van deze plek, en nu heb ik ook een Iers hart!" Lafdil is van plan om het bewustzijn over orgaandonatie te vergroten en wil toekomstige orgaanontvangers bezoeken.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team