Zoeken

Hélène Darroze belooft culinaire revolutie in Royal Mansour

9 november 2023 - 20:00 - Marokko

©

De Franse sterrenchef Hélène Darroze heeft de keuken overgenomen van het Royal Mansour, een luxueus hotel, eigendom van Koning Mohammed VI in Marrakech. Zij volgt Yannick Alléno op, die twaalf jaar lang de keuken van het prestigieuze etablissement leidde.

Hélène Darroze, die drie Michelinsterren in Londen, twee in Parijs en één in het Franse Provence heeft, was acht jaar lang jurylid van het programma "Top Chef" in Frankrijk. Bij haar nieuwe aanstelling in het Royal Mansour spreekt ze vol liefde over haar missie. "Mijn primaire drijfveer is om mensen gelukkig te maken," vertelt ze aan Paris Match. "Marsan is mijn thuisbasis, waar ik het meeste groei terwijl ik verbonden blijf met mijn roots. Mijn restaurant in Londen geeft me energie en uitdaging, terwijl de zuidelijke zon en kunst van La Villa La Coste mijn hart sneller doen kloppen. En het Royal Mansour was altijd al een droom, vanwege de schoonheid en de gedeelde waarden van respect voor mens, authenticiteit en milieu."

Lees ook: De Marokkaanse uitdaging van sterrenchef Hélène Darroze

De chef voelt zich klaar om het werk van Alléno over te nemen. Ze benadrukt niet zozeer te streven naar vernieuwing, maar naar een keuken die het hart raakt en het verhaal van de maker vertelt. "Ik wil emoties oproepen, niet zozeer mijn kennis demonstreren," aldus Darroze.

Lees ook: Royal Mansour Marrakech rekruteert Franse topchef Hélène Darroze

In La Table, de brasserie van het Royal Mansour, zal Darroze binnenkort gerechten serveren bereid met "90% lokale producten". Ze voelt het als haar verantwoordelijkheid om gebruik te maken van de rijke oogst rond Marrakech, zoals prachtige groenten, vruchten, vlees, specerijen en kruiden. In de Grande Table Marocaine streeft ze ernaar om klassiekers met een persoonlijke touch te bereiden, een uitdaging die ze met toewijding aangaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team