Zoeken

Spanje: vijf jaar celstraf voor Marokkaan die ex neerstak

1 september 2021 - 12:00 - Wereld

©

Een 43-jarige Marokkaan die ervan werd beschuldigd zijn ex-vrouw neer te hebben gestoken in het Spaanse Reus, is door de rechtbank van Tarragona tot 5,5 jaar gevangenisstraf veroordeeld.

De man kreeg naast zijn gevangenisstraf een contactverbod van 10 jaar opgelegd en moet in die periode op minimaal 100 meter afstand van de vrouw en haar woning blijven. Hij zal ook een schadevergoeding van 33.840 euro moeten betalen aan het slachtoffer.

Lees ook: Spanje geschokt door groepsverkrachting Marokkaanse vrouw

Volgens de rechtbank heeft de man er tevens mee ingestemd om 50% van het appartement dat het koppel deelde, aan het slachtoffer af te staan en de rest van hun lening af te betalen.

Het koppel trouwde in 2012. In april 2020 besloot de verdachte om een scheidingsprocedure te starten na te hebben vernomen dat zijn vrouw overspel pleegde. Hij verliet de woning en trok in bij zijn broer. Een week later keerde hij terug naar het appartement om enkele spullen op te halen. De vrouw weigerde hem eerst binnen te laten maar liet hem na lang aandringen toch binnen.

Lees ook: Marokkaan in Spanje gearresteerd voor mishandelen zwangere vrouw

Diario de Tarragona bericht dat de verdachte eenmaal binnen, de vrouw begon te verwijten dat ze een buitenechtelijke relatie had. Hij haalde een 20 cm lange mes in de keuken en stak haar herhaaldelijk in de nek. Een buurman hoorde de vrouw om hulp roepen en greep in. De vrouw werd zwaargewond naar het ziekenhuis afgevoerd, waar ze vijf dagen op de IC lag.

De veroordeelde is een voormalig Marokkaanse soldaat. Hij was tussen 2004 en 2005 in dienst bij de Royal Armed Forces maar werd weggestuurd vanwege ernstige psychotische stoornissen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team