Zoeken

Zuid-Korea reageert op zaak mishandelde Marokkaan

3 oktober 2021 - 19:00 - Wereld

©

De Koreaanse autoriteiten hebben gereageerd op de zaak van een jongen Marokkaan die zou zijn mishandeld en in onmenselijke omstandigheden wordt vastgehouden in een asielzoekerscentrum in Zuid-Korea.

Beelden van het slachtoffer werden op sociale media gedeeld en zorgden voor veel verontwaardiging in Marokko. Hespress bericht dat de Koreaanse autoriteiten de situatie via een diplomatieke woordvoerder probeerden te rechtvaardigen.

Lees ook: Soedanese migranten opgejaagd door de politie in Oujda

Een vertegenwoordiger van de ambassade van Marokko in Seoul laat weten dat "de video van juni dit jaar dateert" en dat "de ambassade, zodra het op de hoogte werd gebracht van de zaak, het nodige heeft gedaan door het Koreaanse ministerie van Buitenlandse zaken en het asielzoekerscentrum waar de Marokkaan verbleef te contacteren".

Zuid-Koreaanse bronnen houden echter vol dat de manier waarop de Marokkaan was behandeld, het gevolg was van "gewelddadige handelingen van de Marokkaan binnen het centrum". Mensenrechtenorganisaties in Korea hebben ook op de zaak gereageerd door "het gebruik van buitensporig geweld tegen migranten in asielzoekerscentra" aan de kaak te stellen. De organisaties vragen dat de daders worden gestraft zodat dit niet meer kan gebeuren.

Lees ook: Spanje repatrieert 125 migranten die binnenkwamen via rots van Al Hoceima

Volgens de organisaties wordt het Marokkaanse slachtoffer al ruim zes maanden in onmenselijke omstandigheden in een migrantencentrum in Hwaseong in de provincie Gyeonggi vastgehouden.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team