Zoeken

Marokkaan neemt leiding Manchester United over

22 januari 2024 - 11:00 - Sport

©

Manchester United, een van de meest prominente voetbalclubs in Engeland, heeft een belangrijke wijziging in het management doorgevoerd met de aanstelling van de ervaren Marokkaanse Omar Barrada als nieuwe CEO.

Omar Barrada volgt Richard Arnold op, die in december vertrok, en Patrick Stewart die sindsdien de functie tijdelijk bekleedde. Deze benoeming is de eerste grote verandering bij Manchester United sinds de Britse miljardair Jim Ratcliffe, eigenaar van chemieconcern Ineos en van voetbalclub OGC Nice, een kwart van de aandelen van de club verwierf.

Lees ook: Nawal Khalifa, eerste vrouw aan het hoofd van een voetbalclub in Marokko

Het bestuur van Manchester United heeft in een verklaring de komst van Omar Barrada aangekondigd en zijn indrukwekkende achtergrond benadrukt. Omar Barrada was voorheen directeur voetbaloperaties bij City Football Group, waar hij een sleutelrol speelde bij de transfer van Erling Haaland naar Manchester City. Hij heeft zijn functie daar neergelegd om bij Old Trafford aan de slag te gaan. De Marokkaan brengt een schat aan ervaring met zich mee, met leidinggevende functies bij elf clubs op vijf continenten en eerdere managementrollen bij FC Barcelona.

Lees ook: Marokkaan Yassine Belattar wil Red Star voetbalclub kopen

Manchester United hoopt met Omar Barrada aan het roer de club weer tot een titelwinnaar te maken. De verklaring van de club benadrukt de ambitie om voetbal en veldprestaties weer centraal te stellen in alle activiteiten. De club vertrouwt op Barrada’s ervaring en passie voor voetbal om de club weer aan de top van het Engelse, Europese en wereldvoetbal te krijgen, in lijn met de visie van de legendarische voormalige coach Sir Matt Busby.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team