Zoeken

Sofyan Amrabat, droom verandert in nachtmerrie

20 maart 2024 - 07:00 - Sport

©

De euforie na een fantastisch WK in Qatar lijkt voor Sofyan Amrabat in Manchester United compleet te zijn verdwenen. De Marokkaanse middenvelder, die de interesse van grote clubs wekte, worstelt om zich aan te passen aan de Engelse topclub.

Na zijn glansrijke optreden met Marokko op het WK, leek Amrabat op het punt te staan om te tekenen voor FC Barcelona of Manchester United. De droom van de Atlas Leeuw spatte uiteen toen Fiorentina nalatig bleek te zijn met de transferpapieren. Uiteindelijk belandde Amrabat via een verhuur met aankoopoptie bij Manchester United, herinnert Sport.es.

Lees ook: Nieuwe club voor Sofyan Amrabat?

Maar de vreugde in Manchester lijkt al snel te zijn verdwenen. Sinds zijn komst bij de Red Devils heeft Amrabat moeite om zich te integreren en zich eigen te maken aan de harde realiteit van de Premier League. In de 22 wedstrijden die hij speelde, kwam hij niet tot zijn beste niveau. De hoge snelheid van de Engelse competitie en het gemis van een vaste partner op het middenveld worden genoemd als mogelijke oorzaken.

Lees ook: Sofyan Amrabat’s lijdensweg bij Manchester United

De prestaties van de Marokkaanse international voldoen niet aan de verwachtingen van Manchester United. Italiaanse media melden dat de club overweegt om afscheid te nemen van de Marokkaanse middenvelder aan het einde van het seizoen. Tenzij er een onverwachte wending plaatsvindt, keert Amrabat in juni terug naar Fiorentina. Juventus zou interesse hebben getoond.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team