Zoeken

Nawal Khalifa, eerste vrouw aan het hoofd van een voetbalclub in Marokko

13 augustus 2021 - 10:40 - Sport

©

Nawal Khalifa is benoemd tot voorzitter van de voetbalafdeling van Fath Union Sport (FUS) van Rabat, dit heeft het bestuur van FUS Omnisports bekendgemaakt. Een verrassende benoeming die van Nawal Khalifa de eerste vrouw maakt die een professionele voetbalclub leidt in de geschiedenis van Marokko.

Een vrouw aan het hoofd van de voetbalafdeling van FUS Rabat. Het lijkt een grote stap, maar Nawal Khalifa, directeur financiën bij de Nationale Dienst voor Elektriciteit en Drinkwater, kent het terrein goed. Ze maakte in het verleden deel uit van het bestuur van de Marokkaanse Voetbalbond. Zij heeft ook talrijke functies bekleed binnen de Fath Union Sport, onder het voorzitterschap van Fassi-Fihri en El Hajoui. Ze komt dus niet op onbekend terrein terecht.

Lees ook: Nora Al-Matrooshi, eerste Arabische vrouwelijke astronaut

Nawal Khalifa werd aangesteld omwille van haar bekwaamheid en omdat zij de voetbaldivisie een nieuwe dynamiek kan geven, zodat deze volgend seizoen en in de komende jaren competitiever wordt. Dit vereist de aanwerving en opleiding van jonge mensen om nieuw talent te ontwikkelen, aldus Mounir El Majidi, voorzitter van de raad van bestuur van FUS Omnisports.

Lees ook: Marokkaanse Touria el Asri enige vrouwelijke elektromechanisch ingenieur België

Haar voorganger, Hamza Hajoui, blijft lid van het bestuur van FUS en blijft optreden als algemeen secretaris van het bestuur, aldus de club.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team