Zoeken

Marokkaan in top 5 van beste baguette-bakkers in Frankrijk

24 mei 2022 - 09:00 - Marokkanen in het buitenland

©

Mohammed El Gharbi, de Marokkaanse bakker van bakkerij P’tit Père in het Franse Pré-Saint-Gervais (Seine-Saint-Denis), is vierde geworden in de nationale wedstrijd voor het beste traditionele Franse stokbrood.

De nationale wedstrijd voor het beste traditionele Franse stokbrood vond plaats gedurende drie dagen, voor de kathedraal Notre-Dame in Parijs, meldt Actu.fr. In totaal hebben 20 kandidaten uit de dertien regio’s van continentaal Frankrijk en ook uit de Drom-Com en Seine-Saint-Denis, aan de wedstrijd deelgenomen. De jury gaf hen zes uur de tijd om ter plaatse en ten overstaan van het publiek 40 ‘traditionele Franse stokbroden’ te maken, overeenkomstig het "Brooddecreet" van 13 september 1993 dat de specificiteit en de normen reglementeert."

Lees ook: Beste bakker in Parijs is Noord-Afrikaans

"De stokbroden moeten worden gemaakt met de verstrekte ingrediënten, zonder vermelding van een merk. Het gebruik van additieven en verbeteraars is verboden. De baguettes moeten 50 cm lang zijn (tolerantie +5%) en na het bakken 250 g wegen (tolerantie +5%). Het zoutgehalte mag niet meer bedragen dan 18 g per kg meel", verklaarde Pascal Barillon, de voorzitter van de jury, aan de deelnemers.

Lees ook: Marokkaan is derde beste banketbakker ter wereld

Aan het einde van de wedstrijd behaalde een bakker uit de Marne de eerste plaats. De vierde plaats ging naar de Marokkaanse Mohammed El Gharbi, een 26-jarige bakker die werkt bij bakkerij P’tit Père. Hij leerde het vak van zijn vader, een ambachtelijke bakker in Marokko. Mohammed werkt al 7 jaar in Frankrijk.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team