Zoeken

Marokkaan is derde beste banketbakker ter wereld

19 oktober 2021 - 17:50 - Wereld

©

Nabil Moudni, chef-patissier van de bekende Franse bakkerij Fournil Gascon, eindigde met het Franse nationale banketbakkersteam, op de derde plaats op de World Pastry Cup in het Franse Lyon.

De Frans Marrokkaanse banketbakker reageerde ondanks zijn uitstekende prestatie, teleurgesteld. Nabil Moudni wilde op de eerste plaats eindigen. Hij nam aan het kampioenschap deel met het Franse team bestaande uit Fabien Emery, Europees kampioen kunstsuiker en banketbakker van Lenôtre in Parijs, Kevin Ollivier, banketbakker van het Hôtel du Père Bise in Annecy (5 sterren) en Stéphane Glacier, voormalig beste arbeider van Frankrijk en wereldkampioen patisserie.

Lees ook: Mohamed maakt beste gegrilde sardines van Malaga

"Wanneer je deelneemt, is het om te winnen. We werden in het oog gehouden omdat Frankrijk al twee jaar de beker miste. Maar ik geef niet op, totdat ik een belangrijke prijs ontvang," verklaarde Nabil Moudni na de prijsuitreiking.

Lees ook: Beste bakker in Parijs is Noord-Afrikaans

De 39-jarige Franse Marokkaan is de voormalige aanvoerder van het Marokkaans team en wist bekendheid te verkrijgen in de patisseriesector in Frankrijk. Hij staat in het wereldcircuit bekend om zijn banketbakkerij en ijssculptuur, zijn specialiteit. Hij was samen met 55 andere banketbakkers kandidaat voor het Franse team en werd gekozen om aan de World Pastry Cup deel te nemen. 22 landen namen deel aan het kampioenschap. Italië won de wedstrijd. Japan eindigde tweede.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team