Zoeken

Koning Mohammed VI op reis in Frankrijk

5 juni 2022 - 10:06 - Marokko

©

Koning Mohammed VI is op woensdag 1 juni in Frankrijk aangekomen voor een privébezoek. Het is de eerste reis van de monarch naar Europa sinds het einde van de Covid-19 crisis.

Volgens een bron dicht bij het Marokkaans koningshuis, zal Koning Mohammed VI enkele dagen in Frankrijk verblijven. Jeune Afrique vernam van deze bron dat de monarch in zijn kasteel in Betz, een dorpje ten noordoosten van Parijs, verblijft.

Lees ook: Waar brengt Koning Mohammed VI de zomervakantie door?

Het is niet duidelijk of Koning Mohammed VI tijdens zijn bezoek aan Frankrijk, de Franse president Emmanuel Macron zal ontmoeten.

Lees ook: Hengst van 60.000 euro voor Koning Mohammed VI

Sinds de verkiezing van Macron in 2017 zijn de betrekkingen tussen Marokko en Frankrijk onstabiel, schrijft het blad. Het laatste incident tussen de twee landen is het besluit van Frankrijk om minder visa te verlenen aan onderdanen van de landen van Noord-Afrika, waaronder Marokko, als vergelding voor de weigering van deze landen om hun onderdanen terug te nemen tegen wie Frankrijk een uitzettingsbevel heeft uitgegeven. Marokko heeft dit besluit sterk aan de kaak gesteld.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team