Zoeken

Marokko niet in top 100 beste luchthavens wereldwijd

23 juni 2022 - 15:00 - Marokko

©

Geen enkele Marokkaanse luchthaven is opgenomen in de lijst van de 100 beste luchthavens ter wereld, volgens de ranglijst voor 2022 van het internationale luchtvaart-ratingbureau Skytrax.

Doha-Hamad International blijft, net als in 2021, bovenaan de Skytrax-lijst staan, vóór Tokio-Haneda en Singapore. Tokio-Narita neemt de vierde plaats in. Het wordt gevolgd door Seoul-Incheon, Roissy, München (dat één plaats verliest), Istanboel (dat stijgt van de 17e plaats), Zurich Airport (7ᵉ in 2021) en Osaka-Kansai. Helsinki-Vantaa (+2) staat op plaats 11ᵉ, vóór Nagoya-Centrair (-1), Londen-Heathrow (-5), Dubai (+5), Amsterdam-Schiphol (-3), Madrid-Barajas (+3) en Kopenhagen-Kastrup (+1). Guangzhou-Baiyun (-4), Wenen-Schwechat (+4) en Hong Kong-Chek Lap Kok (-10) maken de top 20 compleet.

Lees ook: Marokko heeft één van de mooiste luchthavens ter wereld

"We zijn zeer opgetogen te kunnen aankondigen dat Hamad International Airport is uitgeroepen tot ’s werelds beste luchthaven voor 2022, waarmee we het succes van 2021 herhalen [...]. Onze gelukwensen gaan uit naar alle bekroonde luchthavens [...] voor wie de afgelopen twee jaar bijzonder moeilijk zijn geweest als gevolg van de talrijke beperkingen van Covid-19 en de sterke daling van de verkeersvraag. Hoewel het luchtverkeer weer normaal verloopt, staan alle luchthavens voor de uitdaging om te voldoen aan de hoogste normen voor klanten die hogere verwachtingen hebben van hun reis", aldus Edward Plaisted van Skytrax.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team