Zoeken

Marjane verkoopt nog steeds alcohol!

30 augustus 2012 - 17:00 - Economie

©

Marjane Holding heeft besloten geen alcohol meer te verkopen. Deze beslissing, zeer besproken tijdens Ramadan, betreft tien van de dertig supermarkten van de groep, die hun alcoholschappen niet zouden hebben heropend na het Suikerfeest.

Marjane, eigendom van de SNI, wil concurreren met andere supermarkten die geen alcohol verkopen, zoals Aswak Assalam, eigendom van miljardair Miloud Chaabi.

Mohamed Amrani, CEO van Marjane, vertelde aan Akhbar Al Yaoum dat zijn groep geen alcohol meer wil verkopen om zich te focussen op gezinnen die hun boodschappen in grote supermarkten doen waar geen alcohol is.

Het besluit is dus zuiver commercieel volgens Mohamed Amrani, en betreft de winkels in Taza, Al Hoceima, Marrakech Massira, Khouribga en in de Morocco Mall van Casablanca.

Een verantwoordelijke bij Marjane vertelde nochtans aan Al Massae, dat Marjane-winkels nog steeds alcohol verkopen en dat de beslissing lang voor de Ramadan was genomen.

Volgens dezelfde bron gaat Marjane slechts de alcoholschappen sluiten in zeven winkels in gevoelige gebieden, namelijk in Derb Ghalef, Derb Soltan en Ain Sebaâ in Casablanca, alsook in Khouribga, Beni Mellal en Kenitra.

In Marokko wordt deze plotse verandering van Marjane, aangezien als een poging van de koninklijke holding om zich aan te passen aan de nieuwe politieke situatie in Marokko, geleid door de PJD, vurige tegenstander van de verkoop van alcohol in het land.

Indien Marjane volledig stopt met alcoholverkoop, zou de groep het verlies compenseren door meer diversificatie in haar producten, namelijk in huishoudtoestellen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team