Zoeken

Miloud Chaâbi, zesde rijkste man in Afrika

20 november 2011 - 17:00 - Marokko

©

De 82-jarige Marokkaanse miljardair, Miloud Chaabi, is de zesde rijkste man in Afrika met een fortuin geschat op 3 miljard dollar, publiceerde het Amerikaanse magazine Forbes in haar laatste editie van woensdag.

In een ver verleden was Miloud Chaabi de kleine herder, die één van zijn jongere broers zag omkomen van de honger en zijn zus uithuwelijkte aan een lelijke neef voor 16 schapen die hij onder zijn hoede nam, alvorens hij zijn stam Chaaba op de hoogten van Essaouira ontvluchtte, omdat een wolf één van deze schapen opgegeten had.

Miloud Chaabi doolde gedurende meerdere jaren, waarbij hij een reeks baantjes had, tot wanneer hij in Kenitra belandde, waar hij metselaar werd.

In 1948, nauwelijks 18 jaar oud, richtte hij zijn eerste bouwbedrijf op. Haj Miloud verbreekt met de pech die hij tot dan gekend had en markeert het begin van een succesverhaal, dat voor veel afgunst zorgt. Sindsdien is de baas van Ynna Holding uitgegroeid tot één van de hoofdvertegenwoordigers van het Marokkaanse kapitalisme.

Van de door Forbes vernoemde 40 rijkste Afrikanen, zijn er nog vier Marokkanen:

Othman Benjelloun, CEO van BMCE Bank, die op de elfde plaats staat met een fortuin geschat op 2,4 miljard dollar, gevolgd door de baas van Immobiliën Groep Addoha, Anas Sefrioui met 1,75 miljard dollar.

Op de 22e plaats wordt Lazrak Alami, hoofd van de groep Alliances Développement Immobilier (ADI) vernoemd, met een fortuin geschat op 575 miljoen dollar, terwijl Mohamed Hassan Bensalah op de 38e plaats komt te staan met 270 miljoen.

Allen samen, vertegenwoordigen de rijkste Afrikanen niet minder dan 649 miljard dollar, meldt Forbes magazine, die hun fortuin schatte op basis van de aandelen die ze bezitten en de gangbare valuta wisseltarieven.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team