Zoeken

PJD stuurt naar cel voor verkoop alcohol

24 februari 2012 - 08:39 - Gemeenschap

©

Een triviale woordenwisseling in een bar in Casablanca heropent het debat over alcoholconsumptie en hoe het wordt waargenomen door de PJD. In Marokko is het bij de wet verboden voor moslims alcohol te drinken.

De eigenaar van een bar in Casablanca wordt vastgehouden in de Oukacha gevangenis voor "verkoop van alcohol aan moslims". Drie van zijn klanten zijn in hechtenis genomen voor openbare dronkenschap.

De minister van Justitie, Mustapha Ramid, zegt niet op de hoogte te zijn van deze zaak. Volgens hem "is het een normaal praktijk dat al tientallen jaren bestaat en dat niets te maken heeft met de huidige context. Als de verkoop van alcohol aan moslims leidt tot een misdaad, riskeert ook de eigenaar een straf".

Volgens de Marokkaanse wet, is het "ten strengste verboden aan exploitanten met een alcoholvergunning, alcoholische dranken te verkopen of gratis aan te bieden aan Marokkaanse moslims". Dezelfde wet verbiedt ook de verkoop van alcoholhoudende dranken in supermarkten aan Marokkaanse moslims.

Ondanks de wet is in Marokko een meerderheid barklanten Marokkaan. De in onbruik geraakte wet, wordt zelden toegepast sinds de inwerkingtreding in 1967.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2020 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team