Zoeken

Marokko verkoopt melkcentrale aan Franse Danone

29 juni 2012 - 10:00 - Economie

©

Na Lesieur heeft SNI besloten om zich gedeeltelijk terug te trekken uit "Centrale Laitière", de grootste producent en distributeur van melk in Marokko. 37,8% van de melkfabriek werd deze week verkocht aan de Franse groep Danone.

SNI, voormalige eigenaar van een 64%-belang in "Centrale Laitière", krijgt 6,1 miljard dirham voor haar aandelen in het melkcentrale, na bijna een jaar onderhandelen. Danone wordt daarbij eigenaar van 67% van het melkcentrale.

De keuze van Danone komt door de belangstelling die de groep onmiddellijk uitte na de bekendmaking van de fusie ONA-SNI, maar ook omdat Danone reeds een 29,22%-belang bezat in Centrale Laitière sinds 1996.

De overdracht van het melkcentrale, dat in 2011 een omzet haalde van 6,6 miljard dirham en 4000 mensen gebruikt, wordt begin 2013 afgerond.

Na Lesieur oliën en Centrale Laitière, wil de Nationale Maatschappij van Investeringen haar dochterondernemingen Cosumar, Bimo en Sotherma ook gedeeltelijk verkopen. Deze sessies hangen echter af van de economische omstandigheden en de voorstellen van potentiële kopers.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team