Zoeken

Casablanca bijna failliet

6 september 2012 - 09:00 - Economie

©

Casablanca verdrinkt in de schulden. Ondanks de slechte financiële situatie van de stad, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken het gemeentebudget voor 2012 nog niet goedgekeurd.

De stad Casablanca kan hierdoor de bedrijven met wie ze samenwerkt, namelijk wat betreft afvalophaling, niet meer betalen. Er wacht Casablanca hiervoor al een rekening van 300 miljoen dirham.

Het ministerie van Binnenlandse Zaken zou de gemeenteraad van Casablanca hebben aangemoedigd om een afbetalingsregeling te vinden met haar schuldeisers. Zo zou de stad al haar schulden afbetalen in de loop van 2012 en de eerste helft van 2013, een overeenkomst dat Casablanca niet kan eren, omdat de kassa’s leeg blijven.

De stad kan door haar rampzalige financiële situatie ook geen beroep doen op het uitrustingsfonds van de gemeente, of partnerschappen aangaan met privé-bedrijven.

Wel kreeg de stad een uitzonderlijke voorschot op het gemeentebudget, met het akkoord van de ministers van Binnenlandse Zaken en Financiën, om de haar werknemers en een aantal verplichte kosten betalen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team