Zoeken

Bestuur Melilla voert druk op voor zeeverbinding met Algerije

26 januari 2021 - 16:00 - Wereld

©

Verschillende bedrijven en lokale politici in Melilla zijn druk bezig met de oprichting van een directe maritieme verbinding tussen de enclave en Algerije. Samen met de centrale Spaanse overheid in Madrid willen de belanghebbenden de lancering van de verbinding versnellen.

Volgens de president van de regionale regering van Melilla, Eduardo de Castro, staat het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken positief tegenover een directe zeeverbinding tussen de Spaanse enclave en Algerije, meldt de krant El Faro de Melilla. Een vertegenwoordiger van de Partido Popular, had De Castro gevraagd om druk uit te oefenen op de centrale regering in Madrid, omdat deze partij vindt dat de besluitvorming over de verbinding bij de centrale overheid in Madrid te traag verloopt.

Nadat de president van de regionale regering van Melilla contact had opgenomen met het Spaanse ministerie van Buitenlandse Zaken, liet het ministerie hem weten dat het "met aandacht het voorstel van de zeeverbinding met Algerije analyseert". Naast Buitenlandse Zaken is er ook medewerking nodig van andere Spaanse ministeries om de zeeverbinding te realiseren. Zo zal het ministerie van Binnenlandse Zaken vragen rondom de douanecontrole moeten regelen, zegt De Castro.

"Dit is een belangrijk voorstel dat, gezien de impact die het zou kunnen hebben op de economie van Melilla. De Spaanse regering is er zeker in geïnteresseerd, en ze hebben mij beloofd om mij op de hoogte te houden van de voortgang van het dossier," vertelde Eduardo de Castro.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team