Zoeken

Familie in Mallorca vermoorde Marokkaan eist gerechtigheid

30 november 2021 - 15:40 - Wereld

©

Mohamed, een jonge Marokkaan die in juli het slachtoffer was van een gewelddadige aanval op Mallorca, is afgelopen vrijdag aan zijn verwonding overleden. Zijn familie eist gerechtigheid.

"Ze mogen de moordenaar van mijn broer zelfs tot 200 jaar gevangenisstraf veroordelen, maar niemand krijgt de pijn weg van zijn dood. Wat Mohamed is overkomen was wild. We kunnen gerechtigheid vragen, maar niemand gaat ons hem teruggeven," verklaarde Hafid, de broer van Mohamed, die sinds de aanval in Cales in het ziekenhuis lag.

Lees ook: Spanje: met geweld aangevallen Marokkaan overleden

"Hij werd wakker en opende zijn ogen maar heeft nooit meer een woord gezegd. Deze laatste maanden waren heel moeilijk voor de familie. Mijn broer heeft een zoontje van 4 jaar en hij bracht zo graag tijd met hem door. Hij hield ook van zwemmen," vervolgde Hafid, die de Marokkaanse gemeenschap bedankte voor de steun die zijn familie kreeg.

"We willen enkel gerechtigheid, ook al weten we dat, ongeacht de straf die aan de dader zal worden opgelegd, niemand ons Mohamed zal teruggeven," aldus de broer van het slachtoffer. Hij bedankte ook de "verpleegsters en artsen van het ziekenhuis Son Espases, die tijdens het hele verblijf van Mohamed heel lief waren met ons".

Lees ook: Spanje: Marokkaan verliest familie op zee

De hoofdverdachte van de aanval is een 21-jarige Spanjaard. Christian N. blijft in voorlopige hechtenis tot zijn proces, waarvan de datum nog niet werd vastgelegd. Hij gaf zichzelf, een week na de aanval, aan bij de politie in het bijzijn van zijn advocaat.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team