Zoeken

Spanje: met geweld aangevallen Marokkaan overleden

30 november 2021 - 11:40 - Wereld

©

Mohamed Youb, een jonge Marokkaan die in juli vorig jaar het slachtoffer werd van geweld in Cales, Mallorca, overleed vrijdagochtend aan zijn verwondingen in het Son Espases-ziekenhuis, waar hij sinds de aanval werd verzorgd.

De 28-jarige Mohamed bezweek aan zijn verwondingen na vier maanden behandeling in een ziekenhuis Son Espases. Op 21 juli was hij met geweld aangevallen op een parkeerplaats, herinnert Ultima Hora.

Lees ook: Oostenrijk: moslima op bus aangevallen, hoofddoek afgetrokken

De hoofdverdachte, Christian N., een 21-jarige Spanjaard, vermoedde dat de Marokkaan een affaire had met zijn vriendin en bedreigde hem voordat hij hem knock-out sloeg. Toen het slachtoffer in elkaar zakte, bleef de aanvaller hem tegen het hoofd schoppen, met ernstig hersenletsel tot gevolg. Christian en zijn medeplichtigen, een Spaans echtpaar, sloegen op de vlucht en lieten het slachtoffer bewusteloos op de grond achter.

Christian werd actief gezocht door de politie van Manacor en zocht een week lang onderdak bij vrienden. Na een week gaf hij zichzelf, samen met zijn advocaat, aan bij de politie. Hij werd door de onderzoeksrechter in voorlopige hechtenis genomen voor het toebrengen van zware lichamelijke letsels.

Lees ook: Marokkaan met machete aangevallen in Frankrijk

"Ik wil gewoon gerechtigheid. De dokter vertelde me dat mijn broer hersenletsels had opgelopen en dat zijn toestand zeer ernstig was," zei de broer van Mohamed.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team