Zoeken

Dominicaan in Barcelona gearresteerd voor moord op Marokkaan

4 februari 2022 - 09:40 - Wereld

©

De Catalaanse politiemacht Mossos d’Esquadra heeft zondag in Barcelona een 19-jarige Dominicaanse man gearresteerd. Hij is de vermeende dader van de fatale aanslag op Souleymane, een 20-jarige Marokkaan.

De agenten werden op 28 november geroepen na een vechtpartij op de Plaza Can Fabra in de wijk Sant Andreu in Barcelona. Toen ze ter plaatse aankwamen, vonden ze Souleymane liggend op de grond, met ernstige steekwonden in de borst. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleefde de aanval niet, meldt Nius.

Lees ook: Spanje: Marokkaan dood na ruzie op straat

De jongeman werd in Marokko begraven. Zijn familieleden in Barcelona volgden de begrafenisplechtigheid via een livestream op hun mobiele telefoons. "Het was erg moeilijk. Die nacht kreeg zijn moeder een angstaanval", aldus een familielid van Souleymane die vraagt om anoniem te blijven.

De arrestatie van de vermoedelijke dader van het misdrijf is een "opluchting" voor de familie, zegt hij. Zijn familie eist gerechtigheid voor de dood van Souleymane en vraagt de autoriteiten maatregelen te nemen om ervoor te zorgen dat dergelijke incidenten niet meer gebeuren. "De dood van de jongeman had vermeden kunnen worden," aldus het familielid.

Lees ook: Marokkaan op straat doodgestoken in Marseille

Op 28 november werd een onderzoek ingesteld om de moord op te helderen. Volgens politiebronnen kenden het slachtoffer en de aanvaller elkaar niet en werd de moord niet met voorbedachte rade gepleegd. Het ging ook niet om een afrekening tussen drugsorganisaties. Het onderzoek is nog gaande en kan leiden tot meer arrestaties.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team