Zoeken

In Marokko opgepakte Karim Harrat van zes afrekeningen verdacht in Frankrijk

29 maart 2023 - 18:00 - Wereld

©

Karim Harrat, een vermoedelijke drugshandelaar van 34 jaar, werd in november 2021 gearresteerd in Marokko en in februari 2022 uitgeleverd aan Frankrijk. Hij wordt van meerdere afrekeningen verdacht.

De dertiger wordt verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 30-jarige manager van een rapper, die op 2 december 2018 voor een shishalounge in Parijs met 25 schoten werd vermoord. Na zijn uitlevering aan Frankrijk vorige maand, werd Harrat door een Parijse onderzoeksrechter aangeklaagd voor "moord in georganiseerd verband en deelname aan een criminele organisatie".

Lees ook: Leider drugsoorlog Marseille in Marokko gearresteerd

Na zijn overplaatsing naar Marseille, werd Harrat ook aangeklaagd voor de moord op een jonge drugshandelaar van een bekende bende en een ander persoon in een hotelkamer in een commerciële zone tussen Marseille en Aix-en-Provence op 30 augustus 2019. Het parket van Marseille meldt ook de dood van een 19-jarige man wiens broer gewond raakte op de A7 snelweg en een drievoudige moord gepleegd op 29 december 2020 in Châteauneuf-les-Martigues.

Lees ook: Drugsbaron Karim Harrat door Marokko uitgeleverd aan Frankrijk

Karim Harrat is in elk van deze zaken in staat van beschuldiging gesteld voor moord en deelname aan een criminele organisatie. Volgens zijn advocaten Thomas Bidnic en Philippe Jacquemin, betwist de vermeende drugsbaron van Algerijnse afkomst "alle beschuldigingen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team