Zoeken

Drie jaar na dato onderzoek naar moord op drugsbaron "Zocato" in Spanje

8 juli 2021 - 15:00 - Wereld

©

De rechtbank van Marbella is een onderzoek gestart naar de moord op Sofian Ahmed Barrak, een beruchte drugbaron uit de wijk El Príncipe in Sebta. Op nieuwe camerabeelden is te zien hoe de Marokkaan, die in het criminele circuit bekend stond onder de naam "Zocato", op 20 augustus 2018 voor zijn huis in de Spaanse stad werd doodgeschoten. Hij werd zelf verdacht van de moord op de drugscrimineel Mohamed Taieb Ahmed, alias "El Nene", wiens lichaam in 2014 voor de Marokkaanse kust werd gevonden.

De website Niusdiario meldt dat op de beelden te zien is dat de dader zich verstopte achter een rij vuilnisbakken die voor het huis van Zacato stonden opgesteld. Bij aankomst werd de drugsbaron, die zich voornamelijk bezig hield met de handel in hasj, meerdere malen onder vuur genomen. Gedurende de hele opname droeg de dader een motorhelm waardoor hij niet herkenbaar in beeld is gekomen.

De officieren van de rechtbank in Marbella onderzoeken verschillende hypothesen over het motief voor de moord op Zocato. Het leven van de drugshandelaar zou mogelijk zijn opgeofferd voor een schikking die twee drugsnetwerken zouden hebben getroffen na de moord op drugscrimineel David Ávila Ramos, die luisterde naar de bijnaam "Maradona". De onderzoekers menen dat Zocato bendeleden uit de Andalusische regio Campo de Gibraltar zou hebben ingehuurd om een gymzaal en een nachtclub van Maradona in brand te steken. De Marokkaanse mede-eigenaar van de getroffen nachtclub, Naoufal Almanzor, was enkele dagen voor de brandstichting omgekomen bij een verkeersongeval.

Volgens de onderzoekers zou de moord zijn uitgevoerd door Amir Faten Mekky, een crimineel die leiding zou geven aan een Zweedse bende van huurmoordenaars. Hij zou ook een persoonlijke reden hebben gehad om Zocato te liquideren omdat hij nog geld tegoed had van de drugsbaron.

De tweede hypothese die wordt onderzocht is dat Zocato het slachtoffer zou zijn geworden van een oorlog tussen twee criminele organisaties uit Sebta om de controle over de drugshandel in de Straat van Gibraltar. Uit een Marokkaans onderzoek dat was opgestart naar aanleiding van de vondst van het lichaam van drugscrimineel El Nene, zou zijn gebleken dat Zocato samen met een andere drugsbaron opdracht had gegeven voor deze liquidatie.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team