Zoeken

Drugsbaron Sofiane Hambli ondervraagd door Marokkaanse justitie

2 december 2021 - 10:40 - Marokko

©

Sofiane Hambli, de Frans-Algerijnse drugssmokkelaar die in oktober werd gearresteerd in een kliniek in Tanger, wordt berecht door de Marokkaanse justitie. Er staan hem zware straffen te wachten.

Drugsbaron Sofiane Hambli, die voor de procureur-generaal van de koning is verschenen bij het Hof van Beroep van Rabat, wordt beschuldigd van internationale drugshandel, smokkel, ontvoering en onwettige opsluiting. Zijn hoorzitting begon afgelopen zondag en is nog steeds gaande. De man wordt beschouwd als één van de grootste Franse drugshandelaren en riskeert zware straffen, meldt website Al3omk.

Lees ook: Marokko: drugssmokkelaar Sofiane Hambli stapt met 20cm-snijwond kliniek binnen

De 46-jarige Sofiane Hambli is sinds maart dit jaar voortvluchtig en werd op 22 oktober 2021 gearresteerd in een kliniek in Tanger, waar hij behandeld werd voor een snijwond in zijn gezicht, die hij opliep tijdens een aanval op straat.

Lees ook: Voortvluchtige drugsbaron Reda Abakrim na 13 jaar gearresteerd in Marokko

Hij werd na zijn herstel, afgelopen donderdag onder zware bewaking overgebracht van het regionale ziekenhuis Mohammed V, naar het hoofdkwartier van de Nationale Brigade van de Gerechtelijke Politie (BNPJ) in Casablanca. De drugssmokkelaar vertelde aan de rechercheurs dat hij hulp kreeg van georganiseerde bendes in Tanger, om drugs naar Europa te vervoeren.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team