Zoeken

Genadeloze oorlog tussen drugsbaronnen in Nador

26 maart 2021 - 12:00 - Marokko

©

De kusten van Temsamane, Nador en Driouch waren dinsdag het toneel van hevige botsingen tussen drugsbaronnen. Tijdens deze gewelddadige confrontaties hebben de drugskartels onder leiding van de smokkelaars met de bijnamen "Fouloulou", "Naciri" en "Jebli", messen en vuurwapens gebruikt.

Drugskartels voerden een meedogenloze oorlog in de regio van Nador, waarbij messen en vuurwapens werden gebruikt in gewelddadige confrontaties. De oorzaak van de oorlog zou verband houden met diefstal, concurrentie en territoriaal beheer.

Volgens bronnen van het dagblad Assabah vluchtten de kartels onder leiding van "Fouloulou", "Naciri" en "Jebli" om aan een politie-interventie te ontkomen, toen ze in een val liepen die door andere smokkelaars was opgezet. Dit leidde tot botsingen tussen de twee bendes. De confrontatie eindigde met een nederlaag voor de kartels onder leiding van "Fouloulou", "Naciri" en "Jebli", die 100 partijen hasj verloren.

Andere vuurgevechten vonden plaats tussen leden van cocaïnebendes met internationale connecties, op de weg die de gemeente Amjaw verbindt met die van Temsamane, in de streek van Driouch. De gevechten gaan zoals vaak over het beheer van gronden en diefstal. Deze drugshandelaars circuleren in de regio in voertuigen met valse kentekens. Zij geven de voorkeur aan landelijke en geïsoleerde gebieden om te ontsnappen aan de veiligheidsdiensten.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team