Zoeken

Marokkaans parlement debatteert over legalisering cannabis

3 december 2013 - 18:14 - Marokko

©

Het Marokkaans parlement zal de dag van woensdag besteden aan het debat over de legalisering van cannabis voor medische doeleinden.

Volgens Mehdi Bensaid van de PAM-partij zal die dag worden gewijd aan het medisch en industrieel gebruik van ’kif’, in het bijzijn van Marokkaanse en buitenlandse experts. De zitting is bedoeld als voorbereiding op de ontwikkeling van een wetsvoorstel over een gecontroleerde legalisatie.

Hoewel de cannabisproductie in Marokko met bijna 60% is gedaald in 10 jaar tijd, leven nog ruim 90.000 mensen van de cannabisteelt in het Rifgebergte. Volgens het Marokkaanse ministerie van Binnenlandse Zaken wordt ongeveer 50.000 hectare grond gebruikt voor de groei van cannabis in de regio, wat van Marokko de grootste cannabisproducent in de wereld maakt.

In mei vertelde Chakib El Khayari, activist en voorstander van de legalisering, ons dat hij voorbeeld wilde nemen aan landen zoals Zwitserland en België, waar de teelt van hennep voor medische doeleinden al meerdere jaren is toegestaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team