Zoeken

Parlement Marokko bespreekt legalisering cannabis

14 mei 2013 - 12:29 - Marokko

©

De Riffijnse activist Chakib El Khayari heeft een wetsvoorstel voor de legalisering van cannabisteelt ingediend bij verschillende parlementaire commissies. Chakib El Khayari vertelde ons uit dat de legalisering van cannabis duizenden landbouwers zou bevrijden van drugskartels, en een verademing zou zijn voor de Marokkaanse economie.

Het legaliseren van cannabis voor industriële en medische doeleinden, werd volgens de activist positief verwelkomd door verschillende instanties.

Het Marokkaanse collectief voor de legalisering van cannabis, waartoe El Khayari behoort, wordt binnenkort ontvangen door de Commissie justitie, rechtsstaat en mensenrechten.

Sinds 2008 probeert het collectief, wietteelt legaal te maken in Marokko, zoals dat het geval is in Zwitserland of België. Sinds 2009 heeft het de steun van de Authenticiteit en Moderniteit Partij en de Istiqlal.

Chakib El Khayari was in 2009 veroordeeld tot drie jaar cel en een boete van 753.000 dirham. Officieel was dat omdat hij geld op een bankrekening in het buitenland had gestort. In werkelijkheid kwam het omdat hij had meegedaan aan een Frans televisieprogramma over de drugshandel in het noorden van Marokko.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team