Zoeken

Cannabiskwekers in Marokko uitgebuit door politieke partijen

19 juni 2014 - 16:46 - Marokko

©

De Amazigh vereniging Sanhaja Rif vraagt aan het Koningshuis en het ministerie van Binnenlandse Zaken, om in te grijpen tegen de uitbuiting van arme cannabiskwekers door politieke partijen in Marokko.

Charif Aderdak, voorzitter van Sanhaja Rif, vertelde aan Al Yaoum 24 dat zijn vereniging aan minister Mohamed Hassad heeft gevraagd om partijmeetings te verbieden in regio’s waar cannabis wordt gekweekt.

Vooral de PAM-partij en de Istiqlal zijn in deze regio’s actief. Volgens Aderdak zijn beide partijen tot alles bereid om stemmen te winnen. Zij maken de gekste beloften, zoals bijvoorbeeld een algemene amnestie voor cannabiskwekers.

Maar de feiten tonen aan dat beide partijen, die verschillende gemeenten in de regio beheren, geen positieve veranderingen hebben gebracht.

De kwekers, veelal ongeschoold en opgejaagd door de politie in de Rifgebergte, blijven hopen op een beter toekomst en vertrouwen daarom ieder die hen hulp belooft. Ideaal voor hen is de legalisering van wietteelt.

In Marokko worden er momenteel ruim 40.000 cannabisboeren vervolgd voor cannabisteelt. Het wetsontwerp inzake de legalisering van cannabisteelt wordt nog steeds gedebatteerd in het parlement.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team