Zoeken

Lamine Yamal slachtoffer racisme na dragen shirt Atlas Leeuwen

20 mei 2023 - 13:40 - Sport

©

Lamine Yamal, de jongste speler in de geschiedenis van FC Barcelona, die momenteel voor het Spaans jeugdelftal speelt, heeft de woede van Spaanse fans gewekt na het shirt van het Marokkaans elftal te hebben gedragen.

In een video die donderdag op sociale media werd gedeeld, is Yamal in een kleedkamer met zijn Spaanse teamgenoten en draag hij het shirt van het Marokkaanse nationale team. De jonge speler kust in het filmpje het embleem van Marokko. Dat zorgde voor woede in Spanje. Sommigen twijfelen aan zijn "loyaliteit" aan het Spaanse nationale team, terwijl anderen hem haatdragende en racistische berichten hebben gestuurd. Ze wensen hem blessures en andere negatieve incidenten toe.

Lees ook: Lamine Yamal: Spanje wil Marokko te snel af zijn

De video is echter niet recent en werd gemaakt na de overwinning van Marokko op Spanje in de achtste finales van het WK 2022 in Qatar. Yamal speelt voor de Spaanse jeugdteams en bevindt zich momenteel in Hongarije om deel te nemen aan het Europees Kampioenschap onder 17 jaar. Het Marokkaanse wonderkind heeft voorlopig nog niet besloten of hij de Marokkaanse vlag zal verdedigen. Een wens die wordt gekoesterd door Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), en bondscoach Walid Regragui.

Lees ook: Lamine Yamal, de ’kleine Messi’ van FC Barcelona

Lamine Yamal werd in Spanje geboren uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guinese moeder. Hij maakte zijn debuut in de jeugdcategorieën van Barça en de Spaanse jeugdelftallen (U15, U16, U17 en U19). Op slechts 15-jarige leeftijd heeft de jonge speler verschillende records gebroken, met name door op 15-jarige leeftijd en 290 dagen de jongste speler in de geschiedenis van FC Barcelona te worden. Hij is ook de vijfde jongste speler in de geschiedenis van het Spaanse voetbal die zijn debuut maakte in een La Liga-wedstrijd.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team