Zoeken

Welke sportnationaliteit voor Lamine Yamal?

12 augustus 2023 - 16:00 - Sport

©

Tot op heden heeft de Spaans-Marokkaans-Equatoriaal-Guinese Lamine Yamal, de jongste speler in de geschiedenis van FC Barcelona, zijn sportnationaliteit nog niet gekozen. De jonge speler verovert al enige tijd de harten van de Spaanse supporters met prachtige prestaties op het veld.

Geboren in Spanje uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guinese moeder, bezit Lamine Yamal, 16 jaar oud, drie nationaliteiten: Spaans, Marokkaans en Equatoriaal-Guinees. Marokko toont veel interesse in de jonge speler. Fouzi Lekjaa, voorzitter van de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), en bondscoach Walid Regragui willen dat hij zich bij de Atlas Leeuwen voegt. Marokko’s historische prestatie op het WK in Qatar en de kans om bij te dragen aan de groei van het Marokkaans elftal en deel te nemen aan grote competities, zoals de Afrika Cup 2023 in Ivoorkust, kunnen beslissende factoren zijn, analyseert TelQuel.

Lees ook: Barça-sensatie Lamine Yamal verandert spel in 12 minuten

Spanje hoopt ook Yamal in zijn team te hebben. Het Marokkaanse wonderkind maakte veelbelovende debuten in de jeugdcategorieën van Barça en het Spaans elftal (U15, U16, U17 en U19). Op slechts 15-jarige leeftijd verbrak hij verschillende records, waaronder die van zijn voorgangers zoals Ansu Fati en de sinds 1941 door de Spanjaard Vicenç Martinez gehouden record, door op 15 jaar en 290 dagen, de jongste speler in de geschiedenis van FC Barcelona te worden. Hij werd ook de vijfde jongste speler in de geschiedenis van het Spaanse voetbal die zijn debuut maakte in een Liga-wedstrijd. Onlangs wist de jonge speler, die de "nieuwe Messi" wordt genoemd, de situatie om te draaien voor FC Barcelona, dat met 2-1 achterstond tegen Tottenham Hotspur in de Joan Gamper Cup, met twee assists die de score gelijktrokken en de overwinning (4-2) hielpen behalen.

Lees ook: Lamine Yamal slachtoffer racisme na dragen shirt Atlas Leeuwen

Het kiezen van een andere sportnationaliteit dan de Spaanse zou voor veel onvrede zorgen in Spanje. In mei hadden Spaanse supporters al kwaad gereageerd toen een video van Yamal werd verspreid op sociale media waarin hij te zien was in een kleedkamer met zijn Spaanse teamgenoten, gekleed in het shirt van de Atlas Leeuwenen het embleem ervan kussend. Later bleek dat de video was gefilmd na de overwinning van Marokko op Spanje in de achtste finales van het WK-2022 in Qatar.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team