Zoeken

Barcelona zet miljard euro in op Lamine Yamal

7 september 2023 - 16:00 - Sport

©

FC Barcelona bereidt zich voor om het contract van Lamine Yamal, dat aan het einde van dit seizoen afloopt, te verlengen tot 2026. Joan Laporta is van plan om de afkoopclausule van de 16-jarige speler op een miljard euro te zetten.

Lamine Yamal, die geen intentie heeft om Barça te verlaten, zou voor twee extra jaren bij de Spaanse club kunnen tekenen. De 16-jarige speler van Marokkaanse afkomst zal over twee jaar meerderjarig zijn en kan daarom maximaal voor twee jaar tekenen. Barça overweegt een afkoopclausule van één miljard euro, meldt Marca.

Lees ook: Lamine Yamal: "Dit is waarom ik niet voor Marokko heb gekozen"

Met dit bedrag wil Barça andere clubs, zoals die uit Saoedi-Arabië of Europese clubs zoals Manchester City of PSG, ontmoedigen om hun Marokkaanse pareltje binnen te halen. De coach heeft Lamine Yamal in de laatste drie wedstrijden van Barcelona opgesteld. Tegen Villarreal gaf de jonge aanvaller dit seizoen zijn eerste assist in La Liga.

Lees ook: Officieel: Lamine Yamal keert Marokko rug toe

Op slechts 16-jarige leeftijd is Lamine Yamal ook opgeroepen door bondscoach Luis de la Fuente voor de volgende twee wedstrijden van het Spaans elftal tegen Georgië en Cyprus in de kwalificatieronde voor het EK 2024. Geboren in Spanje uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guinese moeder, heeft de jonge speler ervoor gekozen om voor Spanje uit te komen ten nadele van Marokko.

Bladna.nl