Zoeken

Marokko-Spanje: Lamine Yamal heeft gekozen

29 augustus 2023 - 21:00 - Sport

©

De 16-jarige Lamine Yamal heeft besloten zijn internationale carrière voort te zetten bij Spanje. De voetballer van Marokkaanse afkomst, die ook sterk begeerd werd door de Marokkaanse voetbalbond (FRMF), zal naar verwachting op de lijst staan van Luis de la Fuente die vrijdag wordt vrijgegeven.

Het is Marokko niet gelukt om Lamine Yamal te overtuigen zich aan te sluiten bij de Atlas Leeuwen. Bondscoach Walid Regragui sprak vorige week met de jonge speler in de hoop hem voor Marokko te winnen, maar het lijkt erop dat de onderhandelingen niet succesvol waren. Het wonderkind van Barça heeft gekozen voor La Roja en zal naar verluidt de jongste speler zijn die zijn debuut maakt in het Spaanse A-team schrijft Sport.es.

Lees ook: Walid Regragui mengt zich in strijd voor Lamine Yamal

Regragui zal donderdag de lijst van spelers voor de wedstrijden tegen Liberia en Burkina Faso in september bekendmaken. Lamine Yamal zal volgens het blad niet op deze lijst staan. De jonge aanvaller heeft al in alle jeugdcategorieën van Spanje gespeeld (U15, U16, U17 en U19) en staat in de voorlopige selectie van De la Fuente voor de kwalificatiewedstrijden voor het EK 2024 tegen Georgië en Cyprus.

Lees ook: Lamine Yamal: de toekomst van Barça én Marokko?

Geboren in Spanje uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guinese moeder, heeft Lamine Yamal, de jongste speler die zijn debuut maakte in het eerste team van Barça, drie nationaliteiten en kan voor elk van deze landen spelen. Maar tot nu toe heeft de jonge aanvaller zijn sportnationaliteit nog niet officieel gekozen. Marokko en Spanje strijden fel om Yamal voor zich te winnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team