Zoeken

Lamine Yamal: de toekomst van Barça én Marokko?

24 augustus 2023 - 13:30 - Sport

©

Lamine Yamal is één van de opkomende voetbaltalenten van FC Barcelona. Op slechts 15 jaar en 290 dagen werd de Marokkaanse voetballer vorig seizoen de jongste speler in de clubgeschiedenis die zijn debuut maakte in de Liga met het eerste team. Zijn voormalige trainers zien in hem een uniek talent, een uitzonderlijke speler.

Geboren in 2007 in de Catalaanse stad Esplugas de Llobregat uit een Marokkaanse vader en een Equatoriaal-Guinese moeder, begon Lamine Yamal zijn carrière in de jeugdteams van Barça onder leiding van Julen Guerrero en Albert Puig. Hij heeft ook de Spaanse nationaliteit en speelde voor het Spaans U17-team. Ook scoorde hij deze zomer vier doelpunten tijdens het Joan Gamper-toernooi.

Lees ook: Lamine Yamal: Spanje wil Marokko te snel af zijn

Het veelbelovende talent heeft veel indruk gemaakt op zijn coaches. "Hij is een zeer creatieve en beslissende speler, en we hebben hem nauwlettend gevolgd en geanalyseerd sinds hij bij het nationale team zit", vertelde Julen Guerrero aan Ok Diario. De coach is vol lof over Yamal, die door velen wordt gezien als de "kleine Messi" van Barça.

"Hij is een speler die veel uitbreekt en dribbelt. Ik denk dat hij zowel in het eerste team als in Barça Athletic zou moeten spelen", aldus de voormalige coach van Yamal, waarbij hij Xavi Hernandez aanraadt om vertrouwen te hebben in de speler, ondanks zijn jonge leeftijd. Volgens Julen is Barça een club waar het Marokkaanse talent, dat nog aan het begin van zijn carrière staat, snel kan groeien en zich kan ontwikkelen in persoonlijkheid en tempo.

Lees ook: Welke sportnationaliteit voor Lamine Yamal?

Albert Puig, een andere coach van Yamal uit de jeugdteams van Barcelona, benadrukt de grote "nederigheid" en de winnaarsmentaliteit van de speler sinds zijn 10e. "Hij is een zeer competitieve speler met een drang om te winnen. Hij kan het verschil maken op het veld. Hij is een speler van uitzonderlijke kwaliteit... We hebben hem geholpen met training, mentale voorbereiding, enz. We zijn trots op hem, maar alle eer gaat naar hem", zegt Albert Puig.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team