Zoeken

Lamine Yamal, de ’kleine Messi’ van FC Barcelona

7 september 2022 - 21:00 - Sport

©

Na de overwinning tegen Sevilla, bracht Barça coach Xavi Hernandez de pas 15-jarige Lamine Yamal in om het eerste team aan te vullen. De speler van Marokkaanse en Equatoriaal-Guineese afkomst speelt in het reserveteam van de Spaanse club.

Lamine Yamal trainde, samen met negen andere jonge spelers, met het seniorenteam van FC Barcelona onder leiding van Xavi Hernandez. Zij werden opgeroepen zodat de oudere spelers konden rusten na de 3-0 overwinning van zaterdag op Sevilla, meldt Marca.

Lees ook: Marokkaans opkomend talent tekent bij Schalke04

De 15-jarige aanvaller, die wordt beschouwd als het juweel van La Masia, speelt voor de Juvenil A van Óscar López en zal deelnemen aan de UEFA Youth League, hoewel hij nog in de jongste leeftijdscategorie zit. In Spanje is hij al een internationale speler in de lagere leeftijdscategorieën.

Lees ook: Achraf Hakimi te duur voor Barça

Lamine Yamal is een uitzonderlijke speler die opvalt door zijn snelheid, dribbel- en scorend vermogen. Hij is veelzijdig en kan zowel als rechtervleugelspeler als centrumspits spelen. Lamine is geboren in Mataró op 13 juli 2007 en kwam bij La Masia toen hij 12 jaar oud was. Hij wordt op het officiële La Liga-account de "kleine Leo Messi" genoemd vanwege zijn spectaculaire optredens in de LaLiga Undertakers in 2019.

Bladna.nl