Zoeken

Lamine Yamal: Spanje wil Marokko te snel af zijn

8 mei 2023 - 13:00 - Sport

©

De 15-jarige Lamine Yamal maakte als jongste speler in de geschiedenis van Barça zijn debuut voor het eerste team in de wedstrijd tegen Betis. Het talent is nu opgeroepen door het Spaanse U17 team, om deel te nemen aan het Europees kampioenschap in Hongarije van 17 mei tot 2 juni. De oproep kan zijn toekomst bij het Marokkaans elftal in gevaar brengen.

Zijn oproep door het Spaans elftal is goed nieuws voor de jonge speler die naar verwachting Barça zal verlaten voor de eerste bijeenkomst van het Spaanse team dat voor deze maandag is aangekondigd, aldus Sport.

Lees ook: Lamine Yamal bestraft voor wangedrag

Lamine Yamal en zijn teamgenoten zullen tot 16 mei trainen in het stadion van Las Rozas de Madrid, voordat ze naar Hongarije vertrekken. Daar zullen ze het op 18 mei opnemen tegen Italië in hun eerste wedstrijd van de competitie. Barça, die op 5 mei de training hervatte ter voorbereiding op de wedstrijd tegen Espanyol, zal het voor de wedstrijd op 14 mei helaas zonder hun Marokkaanse kanjer moeten doen. Yamal kan pas na het EK de training onder Xavi hervatten.

De jonge Marokkaanse spits trainde vorige week met Barça Atlètic onder Rafa Marquez. Yamal wil verder groeien en zijn talent aan de wereld tonen. Het Europees kampioenschap onder 17 jaar is daarom voor hem een kans om ervaring op te doen. De 15-jarige kan na de EK-finale op 2 juni terugkeren naar Barça, en mogelijk nog vroeger, indien het Spaanse team eerder dan verwacht wordt uitgeschakeld.

Lees ook: ’Marokkaanse Messi’, nieuw juweeltje van de Nederlandse voetbal

Het is niet zeker dat Yamal voor de laatste wedstrijd van het seizoen, bij Balaídos op 3 juni, al bij Barça zal zijn. Maar hij zal wel onder prima omstandigheden een goede start kunnen nemen in het voorseizoen van 2023/24. Barça-coach Xavi Hernandez zei na de wedstrijd tegen Betis dat hij niet van plan is de jonge speler te laten gaan.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team