Zoeken

Toen Lamine Yamal de spot dreef met Spanje (video)

2 september 2023 - 21:00 - Sport

©

Een video zorgt opnieuw voor opschudding in Spanje na de oproep van Lamine Yamal voor het Spaans elftal. In de video is te zien hoe de jonge speler van Marokkaanse afkomst de overwinning van Marokko op Spanje viert in de achtste finale van het wereldkampioenschap in Qatar.

De video dook opnieuw op na de oproep van Lamine Yamal door de Spaanse bondscoach. In het filmpje viert het toptalent van Barça, gekleed in een Marokkaans shirt, de overwinning van Marokko na een strafschoppenserie tegen Spanje tijdens het wereldkampioenschap in Qatar.

Lees ook: Officieel: Lamine Yamal keert Marokko rug toe

De beelden worden sterk bekritiseerd door Spaanse internetgebruikers, die de beslissing van de 16-jarige aanvaller om voor La Roja te spelen niet begrijpen. Enkele maanden geleden lachte hij het Spaans elftal nog uit. "Ze gaan een jongen selecteren die, toen Marokko Spanje uit het wereldkampioenschap knikkerde, de draak stak met zijn Spaanse teamgenoten," klaagt een gebruiker.

Enkele maanden geleden haalde de vader van Lamine Yamal ook uit naar activisten van de extreemrechtse partij Vox. Dat incident werd snel onder controle gebracht door politieagenten, herinnert La Razón.

Lees ook: Walid Regragui’s reactie op zaak Lamine Yamal

De uitzonderlijke prestaties van Lamine Yamal, de jongste speler die zijn debuut maakte voor Barça in La Liga, hebben hem deze kans gegeven om op slechts 16-jarige leeftijd toe te treden tot het Spaans elftal, ten koste van Marokko, dat ook zeer geïnteresseerd was in de jonge aanvaller.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team