Zoeken

OM eist celstraf voor Marokkaanse pakketbezorger die man doodreed

22 juli 2021 - 12:00 - Wereld

©

Het Openbaar Ministerie (OM) eist dat pakketbezorger Tarik O. tbs dwangverpleging en een gevangenisstraf van zeven jaar opgelegd krijgt, voor het opzettelijk doodrijden van een 42-jarige man eind vorig jaar in het Nederlandse Wijchen.

Het slachtoffer en de verdachte kregen eind november ruzie in Wijchen. Volgens het slachtoffer, dat die avond een wandeling maakte met zijn vrouw, reed O. veel te snel met zijn bestelbus en sprak hij hem daarom aan. Het slachtoffer probeerde even later ook nog een foto te maken van het kenteken van de bestelbus van de verdachte, waarna O. bewust op hem inreed. De man overleed ter plaatse, voor de ogen van zijn echtgenote.

Lees ook: Tarik verdacht van opzettelijk doodrijden Sebastiaan in Wijchen

O. ging er na de aanrijding vandoor en dat rekent het OM hem zwaar aan. De officier van justitie neemt het hem ook kwalijk dat hij het proces met zijn tegenstrijdige verklaringen heeft bemoeilijkt. O. betuigde in april spijt voor zijn handelen en legde vandaag een uitgebreidere verklaring af, schrijft NOS. Volgens O. werd hij door het slachtoffer een ’kut-Marokkaan’ en een ’kanker-Marokkaan’ genoemd. Hij vertelde dat hij in shock heeft gehandeld.

De zaak dient voor de rechtbank in Utrecht in plaats van Oost-Nederland, omdat een familielid van verdachte Tarik O. bij de Gelderse rechtbank werkt en justitie elke schijn van belangenverstrengeling wil voorkomen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team