Zoeken

Moordenaar Rachid Kotar veroordeeld in Amsterdam

28 juli 2022 - 11:40 - Wereld

©

De rechtbank in Amsterdam heeft de 28-jarige Jonathan C. maandag veroordeeld tot 25 jaar gevangenisstraf voor het doodschieten van de 39-jarige Rachid Kotar in zijn auto, eind 2019 in Amstelveen. Hij is ook veroordeeld voor wapenbezit en poging tot doodslag op het 5-jarig zoontje van Kotar, die op de achterbank van de auto zat. Twee medeverdachten van 22 en 25 jaar werden vrijgesproken.

Rachid Kotar was op 12 december 2019 net vanuit de sportschool in Amstelveen vertrokken waar zijn 5-jarige zoontje zwemles volgde, toen hij werd doodgeschoten op de parkeerplaats. Het kind zat op de achterbank van de auto maar werd niet geraakt door de kogels. Kotar zelf is ook geen onbekende van de politie, hij zou lid zijn geweest van een groep die al jaren in conflict is met de criminele organisatie van Ridouan Taghi, schrijft NOS.

Lees ook: Amsterdam: 30 jaar cel geëist voor liquidatie Rachid Kotar in bijzijn kind

Het Openbaar Ministerie eiste eerder 30 jaar cel tegen alle verdachten. Jonathan C. werd er samen met de 22-jarige medeverdachte, van verdacht geschoten te hebben. De derde verdachte (25) zou hen hebben geholpen door een peilbaken onder de auto van het slachtoffer te plaatsen. De rechtbank vindt dat er voldoende bewijs is dat de liquidatie grondig is voorbereid, maar er kan niet aangetoond worden dat de twee medeverdachten bij de moordaanslag betrokken waren.

Lees ook: Zware celstraf voor besturen vluchtauto liquidatie Rachid Kotar in Amstelveen

De rechtbank vindt de schietpartij een gewetenloze daad die verergerd wordt door de aanwezigheid van een kind. "Het zoontje heeft moeten zien hoe zijn vader van dichtbij werd doodgeschoten en hoe vervolgens met een wapen op het hoofd van zijn vader werd geslagen", aldus de rechtbank. "Met deze brute daad heeft verdachte blijk gegeven van een volledig gebrek aan respect voor het leven van een ander", meldt NH Nieuws.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team