8 december 2021 - 15:00 - Wereld
Saïd Razzouki, de vermoedelijke rechterhand van hoofdverdachte Ridouan Taghi in het grote liquidatieproces Marengo, is dinsdag door Colombia uitgeleverd aan Nederland. Het Openbaar Ministerie maakte inmiddels bekend dat hij aan is gekomen en overgebracht werd naar de Extra Beveiligde Inrichting in Vught.
De 49-jarige Razzouki werd op 7 februari 2020 gearresteerd in de Colombiaanse miljoenenstad Medellín, maar verzette zich daar lang tegen zijn uitlevering. "Om veiligheidsredenen is hij met een gecharterd vliegtuig onder begeleiding van de Koninklijke Marechaussee vannacht overgevlogen naar Nederland", aldus het Landelijk Parket van het OM in het AD.
Lees ook: Colombia levert Saïd Razzouki uit aan Nederland
Razzouki werd geboren in Marokko en is op jonge leeftijd naar Nederland geëmigreerd. Hij wordt beschuldigd van drie liquidaties en twee pogingen tot moord. Ook zijn broers Zaki (40) en Mohamed (38) behoren tot de verdachten in het Marengo-proces. Het OM denkt verder ook nog dat Razzouki mee leiding gaf aan de criminele organisatie van Ridouan Taghi. Kroongetuige Nabil B. en duizenden ontsleutelde chatberichten leverden veel van het bewijsmateriaal tegen Razzouki.
Lees ook: Advocaten Saïd Razzouki leggen verdediging neer
Zijn verdediging werd eerder door zijn Nederlandse advocaten neergelegd, waardoor Razzouki lang zonder bijstand zat. Mark Dunsbergen en Robert van ’t Land nemen de verdediging over en willen dat de rechtbank zijn zaak opnieuw begint. Ze zeggen dat Razzouki geen invloed heeft kunnen uitoefenen op zijn proces. De rechtbank neemt hier op een later moment een beslissing over.
Sherine dreigt met rechtszaak na kritiek in Marokko
Topteam: Hammouchi gaat samenwerken met VAE-inlichtingendienst
Zomerreis naar Marokko dreigt fiasco te worden door hoge prijzen
Marokko onthult schokkende cijfers over gifdieren
Marokko schrapt douanerechten op Turkse importen
Hakim Ziyech weigert miljoenenvoorstellen uit Golf
Marokkaanse en Nederlandse vrouwen sterven door explosie in Spaanse bar
McDonald’s verrast met Marokkaanse Hawaï
Drugs uit Marokko en Colombia nu via Spaanse rivier
Bengalese topfunctionaris reist met munitie naar Marokko
Borgerhoutse burgemeester zoekt rust in Tanger
Verhoogde Spaanse surveillance bij enclaves, Marokko in het vizier
Antwerpse moskee krijgt dreigbrief en kogel
Trauma na vlucht: passagier Manchester-Agadir vertelt