Zoeken

Lady Diana wilde zich tot de islam bekeren

21 oktober 2019 - 12:00 - Wereld

©

Het is voor niemand een geheim dat Lady Diana op het moment van haar dood, een liefdesrelatie onderhield met de zakenman Dodi Al Fayed. Weinig mensen weten daarentegen dat haar relatie met de Egyptische filmmaker enkel een manier was voor de prinses om haar echte liefde, Hasnat Khan, te vergeten.

Hasnat Ahmad Khan had Lady Diana overtuigd om zich tot de Islam te bekeren, wat de prinses ook wilde doen. Maar de Britse chirurg van Pakistaanse afkomst verdroeg de druk van de media niet meer en besloot een einde te maken aan hun relatie.

Biobiochile bericht dat de twee elkaar in het ziekenhuis Royal Brompton hadden ontmoet, toen Lady Diana een kennis kwam bezoeken. Diana en Hasnat probeerden hun relatie geheim te houden, zonder succes.

Paul Burrell, voormalige butler van Diana, vertelde dat de prinses Khan "Mr. Wonderful", haar "soulmate" en "de man van wie ze meer hield dan wie ook" noemde. Ze wilde zich voor hem tot de islam bekeren en met hem trouwen. De prinses dacht er zelfs aan om zich met hem in Pakistan te vestigen.

Het koppel bleef twee jaar samen. De breuk was heel moeilijk voor Diana. Dodi Al Fayed was volgens haar kennissen enkel "een afleiding".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team