Zoeken

Het beeld dat heel Italië heeft geschokt

21 oktober 2019 - 12:40 - Wereld

©

Tijdens een zoekoperatie naar de opvarenden van een gezonken migrantenboot deden duikers van de Italiaanse kustwacht een heel pijnlijke ontdekking: het lichaam van een moeder die haar baby vasthield.

Het overvolle bootje zonk op 8 oktober voor de kust van het Italiaanse eiland Lampedusa. Van de vijftig passagiers konden er slechts 22 levend uit het water worden gehaald. De lichamen van dertien vrouwen, waarvan sommigen zwanger waren, werden geborgen.

Beelden van het kleine meisje dat haar moeder stevig vasthoudt werden door de Italiaanse media verspreid en zorgden voor veel ontroerde reacties.

Rodolfo Raiteri, baas van de duikers van de Italiaanse kustwacht, zal het meisje en haar moeder nooit vergeten. "De visie van deze baby op de bodem van het water was ondraaglijk, een steek in mijn hart. Het feit dat ze zo dicht bij elkaar waren, de manier waarop de vrouw haar armen hield, doet ons denken dat ze haar baby tot het einde heeft vastgehouden.", aldus Raiteri.

De Internationale organisatie voor migratie heeft de zus van de vrouw teruggevonden. Aminata overleefde de schipbreuk maar zag haar twee zussen en hun twee kinderen, een jongetje van vier jaar en een baby van acht maanden, in het water verdwijnen.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2021 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team