Zoeken

Marokkaan in België opgepakt voor onthoofding vrouw

12 oktober 2022 - 14:00 - Wereld

©

Said B., een 48-jarige Marokkaan, is vrijdag in België gearresteerd voor zijn vermeende betrokkenheid bij de moord op de 40-jarige Diana Santos, waarvan het onthoofde en in stukken gehakte lichaam op 19 september in Mont-Saint-Martin (Frankrijk) werd aangetroffen.

Het naakte, in stukken gehakte en onthoofde lichaam van Diana, werd op 19 september door een tiener ontdekt achter een verlaten gebouw in de buurt van het gemeentehuis van Mont-Saint-Martin, vlakbij de Belgische grens. De 16-jarige was op zoek naar een plaats om te plassen toen hij het lijk van de vrouw zag, meldt Sudinfo.

Lees ook: Verdachte moord Ilham Benchelh voor het eerst op proces in Leeuwarden

Het onderzoek van de Luxemburgse gerechtelijke politie heeft geleid tot de opsporing en arrestatie van Saïd B., van Marokkaanse afkomst. Hij wordt ervan verdacht de auteur te zijn van deze barbaarse daad of in ieder geval betrokken te zijn bij de moord op Diana. De verdachte zou de oom zijn van de echtgenoot van het slachtoffer, een zekere Gibran B, eveneens van Marokkaanse afkomst. Diana en Gibran woonden in een huurhuis in Diekirch (Luxemburg).

João, de ex-vriend van het slachtoffer, vertelde aan de pers dat Diana Santos onlangs met Gibran B. was getrouwd, met de belofte hiervoor een som te ontvangen van 45.000 euro. Laatstgenoemde wilde daarmee duidelijk de Portugese nationaliteit aannemen om Europees burger te worden en zich vrij te kunnen verplaatsen binnen de Europese Unie.

Lees ook: Moordenaar Khaoula (14) belde zelf de hulpdiensten

Diana Santos kreeg slechts 20.000 euro van het beloofde bedrag. En hoewel ze getrouwd was, bleef ze een relatie hebben met João. Maar die ontkent elke betrokkenheid bij haar moord en beschuldigt Saïd B. De verdachte is vrijdag voorgeleid aan de onderzoeksrechter van Diekirch die hem in voorlopige hechtenis heeft laten plaatsen in het penitentiair centrum van Schrassig (Luxemburg). Hij wordt beschuldigd van moord.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2024 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team