Zoeken

Koudegolf Marokko: regering neemt tegenmaatregelen

29 december 2021 - 15:00 - Marokko

©

De Marokkaanse regering heeft middelen vrijgemaakt om de gevolgen van de koudegolf te bestrijden en de toegang tot bergachtige gebieden te vergemakkelijken.

Balarmane meldt dat minister Khalid Aït Taleb van Volksgezondheid en Sociale Bescherming, het parlement in een mondelinge vraag heeft verzekerd dat de regering altijd op dit verschijnsel is voorbereid en proactieve maatregelen neemt. Zijn ministerie heeft dit jaar bijna een miljard dirham uitgetrokken voor operatie Riaya.

Lees ook: Zware sneeuwval in Marokko vanaf donderdag

Het doel van deze operatie is tegemoet te komen aan de behoeften van de bevolking, door ter plaatse gezondheidszorg te verlenen via de versterking van de activiteiten van mobiele eenheden. Dringende gevallen worden in ziekenhuizen behandeld.

Concreet betekent dit het ter beschikking stellen van personeel, uitrusting en logistiek voor 648 gezondheidscentra, het uitvoeren van 3742 bezoeken door mobiele eenheden en het organiseren van 171 posten met gespecialiseerde artsen, voegt hij eraan toe.

In totaal zullen 2337 gezondheidswerkers en diverse medische faciliteiten en apparatuur ter beschikking worden gesteld. De centrale diensten van het ministerie zullen ook een bedrag van 6 miljoen dirham vrijmaken. Deze middelen komen bovenop de jaarlijkse provinciale begroting. Daarnaast is 1,7 miljoen dirham gereserveerd voor brandstof en onderhoud van mobiele eenheden.

Lees ook: Koudegolf in Marokko: Mohammed VI beveelt oprichting veldhospitalen

Plaatselijke overheden en diensten, de particuliere sector, verenigingen en organisaties op het gebied van de gezondheidszorg, worden uitgenodigd bij te dragen tot het welslagen van de campagne.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team