Zoeken

Marokko bouwt nieuwe moskeeën

16 november 2021 - 17:40 - Marokko

©

Het Marokkaanse ministerie van Haboes en Islamitische zaken gaat in de loop van 2022 ruim 758 miljoen dollar investeren in de bouw of renovatie van moskeeën in het koninkrijk.

De begroting van de afdeling van Islamitische zaken werd eind vorige week door het parlement goedgekeurd. Volgens het begrotingsontwerp voor 2022 zal 758 miljoen dirham worden vrijgemaakt voor de bouw van nieuwe moskeeën of de renovatie van reeds bestaande moskeeën in Marokko.

Lees ook: Marokko: 5 miljard dirham voor moskeeën

Het ministerie plant de bouw van 15 nieuwe moskeeën, waaraan een bedrag van 120 miljoen dirham zal worden besteed. De afdeling van Ahmed Toufiq heeft ook laten weten dat afgelopen september, 157 nieuwe en gerenoveerde moskeeën in heel het land werden geopend. De werkzaamheden werden uitgevoerd in samenwerking met verenigingen en donateurs.

De afdeling wil deze dynamiek voortzetten in 2022 en heeft daarvoor 13 stukken grond ter beschikking gesteld van partners, voor de bouw van gebedshuizen.

Lees ook: Koning Mohammed VI beveelt heropening moskeeën

Marokko plant voor volgend jaar ook het einde van de bouwwerken van de Mohammed VI moskee in Guinee, voor 127 miljoen dirham. Daarnaast financiert het koninkrijk de renovatie van de Mohammed VI moskee in het Ivoriaanse Yamoussoukro voor 9 miljoen dirham.

Bladna.nl

Bladna.nl - 2023 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team