Zoeken

Marokko: slimme havens in 2022

3 januari 2022 - 20:20 - Marokko

©

In afwachting van een heropleving van de havenactiviteiten in Marokko heeft de minister van Uitrusting en Water, Nizar Baraka, aangekondigd dat de faciliteiten in 2022 zullen worden gemoderniseerd.

Verwacht wordt dat de havenactiviteiten in 2022 een volume van 92,8 miljoen ton zullen bereiken, een stijging met 2,4% in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Dit werd vorige week bekend gemaakt door Nadia Laraki, hoofd van de Nationale Havenautoriteit, tijdens een vergadering van de Raad van Bestuur van de Autoriteit die werd voorgezeten door de minister van Uitrusting en Water, Nizar Baraka.

Lees ook: Haven Nador West Med moet eind 2022 klaar zijn

De overslag van de haven bereikte eind november 2021 een volume van meer dan 83 miljoen ton, een daling van 2% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Volgens Laraki is de Marokkaanse regering van plan tussen 2022 en 2024 zo’n 2,2 miljard dirham te investeren om de haven te moderniseren, waarvan 957,5 miljoen dirham in 2022 zal worden uitgegeven.

Lees ook: Tanger Med streeft top 20 op wereldniveau

Minister Nizar Baraka wees erop dat havenfaciliteiten een belangrijke schakel, hefboom en pijler zijn voor het scheppen van welvaart op nationaal en regionaal niveau. Het Nationaal Havenagentschap heeft "krachtige en voortdurende steun" nodig om haar mandaat doeltreffend te kunnen vervullen. In 2022 zal het agentschap de investeringen maximaliseren, de bouw- en ontwikkelingsprocessen van de verschillende lopende projecten versnellen, het regelgevingskader versterken, het milieu verbeteren, en met name "slimme havens ontwikkelen".

Bladna.nl

Bladna.nl - 2022 - Contact - Over Bladna.nl - Privacybeleid - Ons team